Bevindingen met de Whoop strap 3.0

Ik zag constant in verschillende Instagram berichten en Youtube video’s een zwart bandje om de pols van diverse atleten. Natuurlijk zo nieuwsgierig als ik ben ging ik opzoek naar wat dit zwart bandje was.

Zo kwam ik dus op de site whoop.com en dacht ik natuurlijk in eerste instantie, oh, weer een fitness tracker. Gelukkig bleef ik verder zoeken op de site en kwam ik er dus achter dat het inderdaad een tracker is maar met de focus op herstel. Hierdoor begon mijn interesse toe te nemen. Deze vraag heb ik constant, ben ik voldoende hersteld, is het slim om even rustig aan te doen?

Tot nu toe ging ik altijd op mijn gevoel af wat deze vragen betreft en natuurlijk zat ik er soms wel en soms niet naast. Ik wilde dit graag proberen! Daarom besloot ik om een Whoop strap aan te schaffen, op het moment heb ik een 6 maanden abonnement en zie dit dan ook tevens als testperiode.

Gisteren was dus de dag dat ik mijn pakketje kon ophalen van de DPD. Eenmaal thuis heb ik de doos open getrokken en zag ik de elegante Whoop verpakking, netjes! Strak, simpel en duidelijk met aan de binnenkant een sticker met instructies. Verder nog de strap, batterij, oplaad kabel en een Whoop tasje.

Installatie / Configuratie

Als eerste even je bluetooth aanzetten, Whoop app installeren via de store en na het opstarten een account maken. Wellicht heb je dit al gedaan bij het bestellen van de strap en kun je natuurlijk gewoon die gebruiken, hiervoor hoef je geen nieuwe aan te maken!

Eenmaal dat de strap is verbonden met de app zal deze wellicht vragen op up te daten. Zorg er wel voor dat je Whoop strap en telefoon bij elkaar in de buurt liggen, de update duurde bij mij ongeveer een minuutje op 10.

Vervolgens word je meegenomen naar het configureren van je account, gebruikersnaam, naam, achternaam, leeftijd, gewicht je kent het wel. Dit spreekt voor zich.

Let’s go!

Aangezien dit apparaat zich zal aanpassen aan mijn lichaam, lijkt het me een goed idee om deze strap een paar dagen te dragen zonder er vanuit te gaan dat de gegevens kloppen.

TIP: Als ik je bij deze al een tip kan geven is het deze: zorgt ervoor dat de Whoop app actief is op de achtergrond. Hierdoor zal data constant op en neer worden verzonden van de strap naar de server. Zelf deed ik namelijk altijd die app dicht, ik kwam er na mijn eerste nacht dus achter dat deze strap data kan opslaan van maximaal 3 dagen. Met andere woorden, vond ik het raar en frustrerend dat mijn data niet up-to-date was. Dit lag dus aan mezelf en heb ik dus moeten wachten tot alle data over was gezet, dit duurde toch wel +/- 30 min

Bevindingen

Deze zal ik de komende tijd met jullie delen, op het moment kan ik nog niet echt wat zinvols melden. Ik heb de strap nog maar 1 dag en ik moet het even tijd geven. Maar wat ik tegenkom zal ik met jullie delen.

Zo kunnen jullie kennis maken met de Whoop strap en misschien is het wel iets voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *