Een week met de Whoop 3.0

We zijn nu een week verder, hoe is mijn menig op dit moment tegenover het gebruik van de Whoop band?

Als eerste zal ik zeggen dat het toch enkele dagen heeft geduurd voordat ik de melding kreeg dat de Whoop afgestemd was op mij. Hierdoor neem ik deze de eerste zoveel dagen niet serieus en vermoed ik dat hier gebruikt word gemaakt van standaard meet methodes.

Een van de grote vragen die ik nog steeds heb is, wie is de doelgroep voor deze band? Tuurlijk kun je, je slaap bijhouden, verbrande calorieën bijhouden ( voor zover dit accuraat is, maar hier kom ik nog op terug ). Zo ben ik zelf voornamelijk powerlifting gericht en is de day strain dat dit apparaat aangeeft matig en staat gelijk aan een workout voor rust dagen? Zo voelen ze niet in ieder geval… Ik heb dan ook zo vaag het vermoeden dat hoe hoger je, je hartslag krijgt en moet houden, zeg bijvoorbeeld met Crossfit wods, lopen, etc… hoe hoger de day strain?

De calorieën meter. Hoe kan het dat ik als ik wakker word al 500 calorieën heb verbrand? Hoe word dit gemeten? Dit is een vraag waar ik nog onderzoek naar ga doen want vind dat best knap.

Een van mijn positieve dingen is toch de slaap meter. Deze voelt beter dan de app die ik origineel gebruikte om mijn slaap te analyseren. Ik heb dan ook meer vertrouwen in deze band aangezien het aan me lichaam vast zit en onder anderen de hartslag in de gaten houd. Het mooie is dat hij op dit moment zelf herkent als ik slaap en vind ik het ook wel leuk om te zien dat je dus kan zien hoeveel verstoringen je heb gehad tijdens je slaap.

Recovery? Dit is een combinatie van je slaap en hart slag. Op het moment kan ik hier nog niet echt wat nuttigs over zeggen en zal dit dan ook een beetje moeten uitzoeken hoe het precies zit.

Hieronder vind je wat screenshots van de telefoon app en welke verschillende schermen je te zien krijgt. Voordat ik een goed oordeel kan geven moet ik er toch nog even dieper in duiken. Hou daarom deze blog in de gaten en heb je zelf ook ervaring met de Whoop? Laat het me weten in de reacties. Om het vorige artikel te lezen over de Whoop 3.0 klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *